U bevindt zich hier: Home > Planten
Plant van de maand: Bomen en heesters
Camellia 'Ashton's Pride' enkelbloemige Camellia Ackermann hybride herfstbloeier
De hoogte na 10 jaar is 250 cm.
De bloemkleur is zachtrose.
De bloeiperiode is november - december.
Deze plant is goed winterhard.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1.

Nederlandse naam : CameliaDit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar!

Maat: pot 3 liter € 15,00
Maat: pot 5 liter € 23,50
In de Boekwinkel
Dendroflora Nr. 41, 2004
Artikelen over het laanbomensortiment Aeculus, Syringa subgenus ligustrina, keuringen in 2004, Groot Groen 2004, Plantarium 2004, de Nederlandse Plantencollecties. Sortimentsonderzoek en keuringsrapporten over Camellia en Mahonia aquifoliu, Mahonia repens en Mahonia x wagneri hybriden. Tevens index. Met engelstalige samenvattingen.
Dendroflora Nr. 46, 2009
Artikelen over klimplanten, planten en luchtkwaliteit, Camellia Ackermann serie, Hydrangea paniculata Euro Trial, Het geslacht Ostrya, het geslacht Ulmus, Keuringen in 2009, Plantarium 2009 en Grot Groen 2009, index Dendroflora 41-46.
Dendroflora Nr. 48, 2011
Artikelen over klimaatverandering en sortiment, Buddleja davidii en hybriden, Camellia, Corylus, Fothergilla, Potentilla fruticosa, Keuringen in 2011, Plantarium 2011 en Groot Groen 2011.
Kamelien
100 frostharte Sorten für den Garten. Auswahl, Kultur und Pflege

100 soorten Camellia's die ook in ons klimaat goed voldoen worden in dit boek voorgesteld met uitgebreide beschrijvingen en gedetailleerde foto's. De ene soort is nog mooier dan de andere. Ook uitgebreide aanwijzingen voor het opkweken, verzorgen en beschermen van deze prachtige planten.
Irises
Dit is een bespreking van een elegante plant die door de eeuwen heen geliefd is geweest. 33 klassieke soorten Iris worden gepresenteerd waaronder Blue Staccato, London Pride en Melodic. Met advies voor tuinliefhebbers aangaande bloei en verzorging.
Camellias, A Practical Gardening Guide
Een rijk geïllustreerde praktische gids voor het tuinieren met Camellias. Dit boek bevat hoofdstukken over o.a.: de belangrijke species uit de hele wereld, suggesties voor het gebruik van Camellia in de tuin, selectie en cultuur, ziekten en plagen, vermeerdering en hybridisatie en een lijst van meer dan 400 species en cultivars met beschrijvingen.
The Garden Plants of China
De Chinese planten die in het Westen de meeste invloed hadden, komen verrassenderwijs niet rechtstreeks uit de natuur, maar uit de Chinese tuinen. Tuinen zonder de bekende pioenen, azalea's, wisteria's en camellia's zijn nauwelijks nog voor te stellen. Er is al veel over deze planten geschreven, maar veel is nauwelijks toegankelijk. Dit werk over de tuinplanten uit China is een onmisbaar boek over deze planten, gebaseerd op de jarenlange ervaring en kennis van de Chinese bronnen op dit gebied.
De Tuin in Vier Seizoenen
Nummer 14, Lente 2016

De opvolger van het helaas verdwenen De Tuin Exclusief met dezelfde opmaak, dezelfde soorten artikelen, dezelfde kwaliteit. In dit nummer artikelen over Allium, Arboreym Oudenbosch, Elfenbloem, Azoren, Camellia, Kasteel Keukenhof, Rozenkwekerij De Wilde.